+36 30 472 5688 hello kukac highcareobuda.hu 1032 Budapest Kenyeres u. 9. fsz. 2. Nyitva: H-P: 08-20; Szo: 08-14; V: zárva
Turmalinkristályos infraszauna - High Care Center Óbuda

Infraszauna

Rövid híreink
  • Újra megnyitottunk! Biztonságos körülmények között várjuk ismét kedves Vendégeinket.
  • Webshopunk is üzemel a régi rend szerint, minden kézbesítési móddal.
  • Üzletünk előtt az utcai parkolás óradíja jelegleg 265 forint.


Az infraszaunázásról

Sokan kérdezik tőlünk, hogy az infraszaunázás milyen hatásokat gyakorol testünkre, mitől más, mint a finn szauna. Örömmel válaszolunk! A finn szauna a testünket kívülről melegíti, "hagyományos" sugárzó hővel. Először tehát bőrünk felülete melegszik, és a hő kívülről halad befelé. Egy finnszauna- kabin léghőmérséklete gyakran 80-90 fokos, sőt, akár melegebb is lehet, ízléstől függően.

Az infraszauna nem ilyen elven működik: az általa kibocsátott infrasugarakkal melegíti testünket akár több centiméternyire a bőr alá hatolva, tehát ilyformán belülről melegít. Szemben a finn szaunák hőmérsékletével az infraszaunában maximum 60 fokos hőmérséklet uralkodik, és a hő több forrásból érkezik testünkre, esetünkben turmalinkristályos infra- hősugárzókból. Az alacsonyabb hőmérséklet és az eltérő hőhatás következtében testünk is másképpen reagál: finn szaunában szinte azonnal megindul az intenzív izzadás, de ez nem igaz az infraszaunára: a mélyre ható infrasugarak csak később, testalkattól és életmódtól (leginkább a napi folyadékmennyiségtől) függően akár 20-30 perc szaunázás után indítják csak meg az izzadást. Ez így természetes.

Infraszunázás közben tehát egy belülről történő melegítés játszódik le, a test önhűtése pedig kalóriaveszteséget okoz (akár 600-800 kalória 30 perc alatt). Kalóriáktól szabadulunk meg, miközben szinte meg sem mozdulunk! Az infraszauna az egyetlen jelenleg ismert természetes módszer a test belülről történő melegítésére. Serkenti a vérkeringést, tágítja a véredényeket, gyorsítja az öngyógyulást és a bőr feszességére is csodás hatással bír. Rengeteg méreganyagtól szabadítja meg a szervezetet, amelyet a vér és a nyirok elszállít, majd az anyagcsere folyamataink kiürítik azokat szervezetünkből.

Az infraszaunázás kiválóan alkalmas a narancsbőr (cellulit) és más bőresztétikai problémák kezelésére, ficamra, izomgörcsre és ízületi merevségre is ajánlott. A szorongást, depressziót és a stressz káros hatásait is visszaszorítja, ellazít, felüdít, munkabíróbbá tesz.

Üzletünkben kétszemélyes infraszaunával várjuk kedves Vendégeinket teljes nyitvatartásunk alatt. A szaunázáshoz természetesen biztosítunk törölközőket, papucsot, zuhanyzási lehetőséget, így Vendégünknek csak be kell térnie hozzánk. Árlistánkban tájékozódhat aktuális ajánlatunkról, bérletlehetőségeinkről. Hozza magával párját, ismerősét, barárját infraszaunázni és ő féláron izzadhat :)  

Online időpontkérés

Miért jó infraszaunázni?

Egészséges

Az infraszauna rengeteg jótékony hatással kényeztet bennünket: szervezetünk a folyamatos hűtésre koncentrálva kalóriákat éget, így tulajdonképpen szaunázás közben fogyunk. Immunrendszerünket és keringésünket erősíti, javítja, ezzel elősegítve testünk intenzív méregtelenítését: a felesleges méreganyagok egyrészt az izzadással, másrészt a nyirokkeringés és kiválasztás utján távoznak. Ízületi fájdalmainkat enyhíti, bizonyos esetekben teljesen meg is szünteti. Ezen hatásai miatt cellulitkezelő, bőrszépítő kúráink során is előszeretettel ajánljuk Vendégeinknek.

Felfrissít

Érdemes minél több időt szánnunk a folyamatos kikapcsolódásra, felfrissülésre. Ez alapfeltétele annak, hogy nap, mint nap újult erővel tudjunk megfelelni az élet elvárásainak. Nem mindig jut azonban idő és pénz egy szép wellness- hétvégére vagy egy kiadós kirándulásra. Ebből a szempontból az infraszauna ideális segítség: egy óra alatt idegeink teljesen ellazulnak, a halk, relaxáló zeneszó kikapcsolja agyunkat és a problémák máris oly messzinek tűnnek. Infraszaunázás után pedig megújulva, ellazulva folytathatjuk a hetet.

Belső harmóniát teremt

Sokan kétkednek benne, de az infraszaunázás valóban nyugtató hatású. Legyen szó egy ballábbal induló napról, esős, fázós délutánról vagy állandóan stresszes életmódról, 45 perc infraszaunázás mintha kicserélné az embert. Ez a hatás azonnal jelentkezik. Szauna után egyből jobb a kedvünk, nem vagyunk már ingerlékenyek, jobb a munkabírásunk, kreativitásunk és így talán a problémáinktól is egyszerűbben megszabadulhatunk. Ez a hatás különösen jól érvényesül, ha infraszaunázás előtt vagy után massszázst is kérünk.

Kérjen időpontot kezelésünkre!

Beleegyezem, hogy számomra a High Care Center Óbuda hírlevelet (eDM) küldjön, amíg le nem iratkozom.

High Care Center Óbuda

Címünk: 1032 Budapest, Kenyeres u. 9. földszint 2.
Telefon: +36 30 472 5688
E-mail: info kukac highcareobuda pont hu
Bejárat: közvetlenül a Kenyeres utcáról. Kérjük, csengessen az ajtó melletti kaputelefonon!
A Kenyeres utca egyirányú a Bécsi út felől a Szőlő utca irányába.
Figyelem! Az utcai parkolás üzletünk előtt 2015 őszétől fizetős. A parkolás óradíja 175 Ft.

Nyitvatartás:
Hétfő- péntek: 08-20 h
Szombat: 08-14 h
Vasárnap: zárva

GPS- koordináták:
Északi szélesség 47.537772 fok
Keleti hosszúság 19.037863 fok